…og tallet er to!

Tallet to oppsummerer A-lagets kamper de siste ukene, siden forrige referat ble skrevet. To kamper er spilt, to mål har blitt scoret i hver omgang, Brøttum scoret to mål i hver kamp, motstanderne scoret to mål i hver kamp, noe som til sammen har resultert i, ja, to poeng. Les mer om kampene mot Ridabu og Moelven her!

Bilde Reza

Reza Nawabi (bildet) var sentral i begge kampene. Foto: Petter Sand, Ringsaker Blad.

11.mai: Ridabu 2-Brøttum 2-2 (1-1)

Brøttum gjestet 11.mai det laget med det desidert mest velklingende navnet på sin bane i avdelingen, nemlig Black River Park. Ridabu er en suksessfull klubb det er relevant for Brøttum å sammenligne seg med. Klubben driftes etter sunne prinsipper, og man finner ikke de høye trenerlønningene og godtgjørelser til klubbens seniorspillere verken på Tømmermyra eller på Black River Park, som vi vet andre klubber i nærområdet opererer med. Med bakgrunn i dette kan Ridabu langt på veg sees på som et forbilde for Brøttum, der klubben selv med relativt små ressurser stadig fostrer opp egne gode fotballspillere, samt har et habilt 4.divisjonslag, i tillegg til et godt rekruttlag i vår avdeling.

Og våre gutter fikk da også kjørt seg innledningsvis på kunstgresset ved Hjellum. Raske tekniske Ridabuspillere gjorde at taklingene satt løst fra gjestenes side, og særlig den lille fotrappe spissen Jacob Gunasekara satte grå hår i hode på stopperduoen S. Bergseng/Randgaard. Mot spillets gang var det imidlertid Brøttum som tok ledelsen etter kvarteret spilt. En lang Brøttum-klarering heades av en blå midtstopper bakover til egen keeper. Eneste problemet for vertene er at keeper er på veg ut idet ballen heades bakover. Dermed har Øystein Øverbø tidenes letteste jobb i å sette inn ledelsen. Det vil si, Øverbø måtte bruke mye av sin store fart for å rekke å få tåa på ballen før den trillet over streken av seg selv, og hadde blitt selvmål i stedet.

Selvmålet kom derimot 10 minutter før pause. Litt klabb og babb i Brøttum-feltet, og en saftig dytt i ryggen på Tor Kristian Hansen som dommeren valgte å overse, gjorde at Hansen på komisk vis med bakhodet styrte ballen i eget nett uten selv å være klar over det. Hansens protester overfor dommeren var helhjertede så det holdt, men mannen i svart viftet han bare unna. 1-1 til pause, etter en omgang der Ridabu hadde vært klart best.

Rett etter pause får vertene sitt fortjente ledermål. Et grusomt tilbakespill mot keeper fra Brøttums sentrale midtbane er altfor løst, og sender en blånisse alene gjennom. Iskaldt passerer han Grønbakken i Brøttum-målet, og triller enkelt inn 2-1. Etter timen kommer imidlertid Brøttum tilbake. En corner heades vekk av Ridabu-forsvarer Ben Frogner (banens gigant, for øvrig), før ballen lempes inn igjen mot Ridabufeltet. Vebjørn Evensen tar feilvendt ballen ned på brystet, vrir seg rundt, og fra 18 dunker ballen i en utsøkt bue i lengste hjørnet. Beklager Ridabu, men årets mål på Black River er allerede scoret, og det av en Åsmarking!

Det siste kvarteret kan oppsummeres som et eneste langt Ridabu-angrep, men selv om trykket var stort, haglet det ikke med store målsjanser. Like fullt var det våre gutter som strakk hendene i været da dommeren blåste av kampen. Dette føltes mer som ett poeng vunnet enn to poeng tapt!

Kampfakta:

Ringsaker Blads omtale av kampen:

27.mai: Moelven 2-Brøttum 2-2 (1-1)

For Brøtninger betyr kampene mot storebror i sør noe litt ekstra. Noen lag er ekstra sure å tape mot, ekstra deilige å slå, og Moelven er definitivt et av disse! Det er dermed ingen god følelse å gjeste Idrettsparken, når det er rivalenes B-lag som står på motsatt banehalvdel, med banen full av spillere med bøttevis av tredjedivisjonskamper i beltet. Øystein Storli, Vegard Glorud, Pål Skaugen og Håvard Sørli er spillere man er vant til å se høyere i divisjonssystemet enn våre karer, for ikke å snakke om Christian Bråten Larsen, som har solid 2.divisjonserfaring fra Brumunddal. Ungguttene Sivert Borgedal og Mikkel Moen har også startet kamper for Moelven 1 i 3.div i år, og bidro blant annet fra start da Moelven beseiret Lillehammer i serieåpningen i 3.div.

Storebror tok da også fullstendig regien fra start på eget gress, og allerede etter tre minutter satte vertenes nesning Thomas Ludvigsen inn 1-0. Vi hang kort og godt ikke med innledningsvis, og ut ifra kampbildet de først 10 minuttene var det nok flere av Moelvens trofaste supportere som lurte frem kuleramma fra innerlomma. De måtte imidlertid etter et kvarter trekke også en rød kule fra den ene til den andre siden i ramma si. Fredrik Gjeldaker finner Andreas Årseth i bakrommet (på det Ringsaker Times omtaler som tidenes klareste offside som ikke har blitt dømt i Idrettsparken), og alene med keeper er gutten fra Ulveroa iskald. Målet var antakelig usedvanlig viktig. Hadde MIL fått 2-0, kunne det blitt en uhyggelig lang kveld for våre gutter, slik kampbildet var frem til målet. Etter målet hevet den brysomme lillebroren seg maaange hakk, og frustrerte godt vante MIL-spillere. Det faktum at en gjeng gode fotballspillere fra Moelven tyr til den enkle løsningen å sette frem langemann Storli fra stopperplass til spissplass, og begynner å banke lange baller på han for stuss i bakrom, kan ikke vi på Brøttum tolke på endre måter enn som et kompliment, og en erkjennelse av at vi gjorde mye riktig utover i kampen.

Etter pause fortsatte hjemmelaget å inneha ballen i stor grad, men sjansene uteble. Disse sto nemlig Brøttum for. Flere gode kontringer resulterte i store Brøttum-muligheter, og det var derfor ikke ufortjent da nevnte Årseth sendte Reza Nawabi alene med keeper, og Reza feilet ikke! Etter målet ble kampbildet enda klarere. Moelven hadde ballen, Brøttum lå dypt og forsvarte seg, og skapte store sjanser på kontringer. Det var ergerlig at ikke en av de store sjansene ble omsatt i mål, for på overtid fikk vertene uttelling for sitt store ballinnehav. Åsmarkingen Torfinn Cocozza hadde kommet inn på Moelvens høyre side, og litt for enkelt fikk han spasere gjennom Brøttums forsvarsrekker og smelle ballen i mål via bortre stolpe. Selvsagt surt at seieren glipper på overtid, men alt i alt er nok uavgjort et greit resultat; Moelven hadde ballen mest, mest Brøttum skapte de største og fleste sjansene.

Siden vi har utnevnt banens gigant i Ridabu-kampen, og vi her har vært inne på store- og lillebrødre, er det på sin plass å utnevne banens i særklasse beste spiller også i denne kampen; lillebror Gaden Bergseng; Håvard!!